• Imprimeix

Protecció Civil de Catalunya desactiva l'alerta per la primera onada de calor de l'estiu sense incidències rellevants

Torna
Dimecres, 11 de juliol de 2018
  • Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui i demà no es preveu la superació del llindar de temperatures màximes
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT un cop finalitzat el primer episodi d’onada de calor de l’estiu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que avui i demà no es preveu la superació del llindar de temperatures màximes. No obstant, es farà seguiment a l’evolució de les previsions dels propers dies davant la possibilitat d’una nova pujada de temperatures el cap de setmana.
 
En aquest episodi, el 061 CatSalut Respon ha rebut 58 trucades per patologies relacionades amb l’onada de calor.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que en aquest episodi s’han assolit les següents temperatures màximes, corresponent a la superació dels valors corresponents a l’avís de calor:
 
Diumenge 08/07:
Ulldecona 34.1ºC
Els alfacs 31.5ºC
l'Aldea 33.7ºC
Sant Jaume d'Enveja (Illa de Buda) 31.9ºC
Viladecans 33.8ºC
Malgrat de Mar 32.5 ºC
Roses 35.6 ºC (aquesta tenia un percentil de 34.4ºC)
Espolla 35.7ºC
 
Dilluns 09/07:
Roses 34.5ºC
Castelló d'Empúries 33.5ºC
Pantà de Siurana 37ºC
Riudoms 34.7ºC
Els Alfacs 31.5ºC
 
Dimarts 10/07:
Pantà de Siurana 35,9ºC
 
Per la seva banda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha desactivat la fase 2 del Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS), donat que el Servei Meteorològic de Catalunya ha comunicat que  es dona per finalitzat l’episodi de calor. En aquest sentit, el POCS torna a la fase 1, que és la de la seva activació estacional, del 15 de juny al 31 d’agost.
 
Durant el període de funcionament del POCS, es facilita material actualitzat amb informació i recomanacions per a la població i els professionals sanitaris, així com informes setmanals amb la valoració de la situació a partir de les dades recollides.