• Imprimeix

L'SCT demana màxima prudència a les carreteres per al pont de la Mercè, festivitat que inicia la mobilitat de tardor

Torna
Dijous, 20 de setembre de 2018
La mobilitat de la temporada de tardor comença tradicionalment aquest proper cap de setmana, amb el pont de la Mercè com a tret de sortida dels desplaçaments cap a zones de l’interior i de muntanya. És per aquest motiu que el Servei Català de Trànsit demana als conductors i conductores màxima atenció i prudència en els seus desplaçaments. Paral·lelament, la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, establirà un dispositiu especial de trànsit i efectuaran diversos controls a diferents punts de la xarxa viària. La festivitat de la Mercè se celebra principalment a la ciutat de Barcelona, així com també en algunes altres ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.
 
El Servei Català de Trànsit preveu que, malgrat es tracta d’un cap de setmana de tres dies, no hi haurà excessius problemes de trànsit, atès que la festivitat de la Mercè és de caràcter local i la major part de desplaçaments cap a Barcelona s’efectuarà esglaonadament al llarg del cap de setmana.  D’altra banda, com és habitual, s’oferirà un ampli ventall d’actes lúdics a la ciutat amb motiu de les festes de la Mercè. Aquests desplaçaments més intensos tindran lloc sobretot el dilluns al voltant de la xarxa viària dels municipis en els quals no és festiu, per la qual cosa la mobilitat s’aproximarà al model de trànsit d’un dia laboral normal.
 
Les bones temperatures i la meteorologia estable poden afavorir els desplaçaments cap a la muntanya, per l’inici de la tardor i el començament de la temporada de bolets, però no es preveu que aquests desplaçaments es concentrin en determinades franges horàries de sortida o retorn.
 
Dispositiu dels Mossos d’Esquadra
 
En el transcurs del pont de la Mercè, des del divendres 21 de setembre fins al dilluns 24 de setembre, un total de 1.306 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària de Catalunya.
 
Els agents dels Mossos d’Esquadra s’encarregaran de la vigilància i regulació del trànsit, actuant en les incidències que hi pugui haver i que afectin a la mobilitat, prevenint accidents i infraccions mitjançant la seva presència continuada a la xarxa viària catalana.
 
 S’establiran tant en les vies de màxima mobilitat com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació, un total de 982 controls:
 
 
·258 controls d’alcoholèmia i drogues
·211 controls de distraccions
·174 controls de seguretat passiva
·95 controls de PREMOT (motocicletes)
·164 controls de velocitat
·80 controls en relació als transports
 
Mobilitat i consells viaris
 
L'SCT demana als conductors que no abaixin la guàrdia en els desplaçaments, tant en els viatges llargs per les vies principals com en els trajectes curts per la xarxa viària secundària, mantenint plena atenció durant la conducció. I recorda la importància d’utilitzar sempre els elements de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics al volant; de circular amb les condicions físiques idònies, de respectar els límits de velocitat, i de no combinar l’alcohol o altres drogues amb la conducció.
 
Recordem que les afectacions viàries es poden consultar a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, el web http://transit.gencat.cat, de l’App Trànsit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.