• Imprimeix

Localitzat en vida el boletaire desaparegut dimarts a Fígols i Alinyà (Alt Urgell)

Torna
Dissabte, 22 de setembre de 2018
 
Aquest matí, al voltant de les 11 hores, s’ha localitzat en vida el boletaire desaparegut des de dimarts a la tarda a la muntanya d’Alinyà, a Fígols i Alinyà (Alt Urgell). L’ha trobat un altre boletaire a la zona de la Rasa d’Odèn (Solsonès).
 
L’home, de 70 anys i veí de Guissona, tenia símptomes de deshidratació i hipotensió. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’ha evacuat a l’Hospital de Manresa amb l’helicòpter medicalitzat.
 
Va ser un company del boletaire qui va alertar de la desaparició als Bombers de la Generalitat, dimarts a les 16.17 hores, moment en què es va activar un dispositiu de recerca que ha continuat, dia i nit, fins aquest matí. Tot i que en un primer moment els Bombers van poder contactar telefònicament amb la persona desapareguda, des de dimecres ja no va ser possible parlar amb ell.
 
Durant aquests dies, en la recerca hi han participat diverses dotacions terrestres de Bombers de la Generalitat (inclòs el Punt de Trànsit, el Grup Caní de Recerca, el Grup d’Actuacions Especials i el Grup d’Actuacions Forestals), a més de dos helicòpters, un d’ells amb càmera tèrmica per poder detectar punts calents des de l’aire.
 
El cos de Mossos d’Esquadra també hi han treballat amb l’helicòpter, la unitat de muntanya, la unitat canina i patrulles de seguretat ciutadana. Els Agents Rurals també hi han participat amb diversos agents i dos drons. A més, els operatius també han comptat amb la col·laboració d’alguns voluntaris.
 
Des de dimarts s’ha fet recerca intensiva al voltant del darrer punt on se’l va veure, així com recerca extensiva més enllà d’aquesta zona.
 
Cerdanyola del Vallès, 22 de setembre de 2018
14.00 hores