• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 28 al 30 de setembre

Torna
Diumenge, 30 de setembre de 2018
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 28 de setembre fins a les 20.00 h d’avui diumenge 30, dues persones han mort en dos accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
El primer sinistre mortal va tenir lloc divendres al vespre a la Ronda Litoral/ B-10 al seu pas per Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), quan una motorista va caure. Com a conseqüència de l’accident, la conductora del vehicle de dues rodes va ser traslladada en estat crític a l’Hospital del Mar on va morir al d’unes hores. El segon accident ha passat aquesta matinada, a la N-II a Capmany (Alt Empordà): un turisme ha sortit de la via i un dels passatgers ha mort i els altres dos ocupants han resultat ferits greus. A part d’aquests dos sinistres a la xarxa viària interubana, ahir dissabte un motorista va morir en un accident en zona urbana al terme municipal de Torres de Segre (Segrià).
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn  de la tarda d’avui, els principals problemes de trànsit s’han localitzat en aquests trams:
 
-       C-16: 8 km de lentitud i aturades entre Cercs i Berga.
-       C-55: fins a 6 km d’aturades a Castellgalí i 2,5 km a Castellbell i el Vilar en sentit sud.
-       AP-7: 2 km a Sant Celoni i fins a 12 km a la Roca del Vallès en sentit Barcelona.
-       C-58: 7 km a St. Quirze del Vallès en sentit Barcelona
-       C-32 sud: 5 km a St. Boi de Llobregat en sentit Barcelona.
-       C-32 nord: 1 carril tallat a Vilassar de Mar per un accident i fins a 6 km de retencions en direcció Barcelona.
-       N-340: 2 km de cues a la Riera de Gaià, 3 al Vendrell i 3 a Belllvei en sentit Barcelona. 
-       C-17: 4 km a Canovelles i 4 a Parets del Vallès en sentit sud.
-       A-2: 1 carril tallat i 2 km d’aturades a Esparreguera per un accident i 3 km de cues a Sant Vicenç dels Horts sentit Barcelona.
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge, s’han habilitat mesures especials de regulació i ordenació del trànsit a l’AP-7 de Sant Celoni a la Roca del Vallès i de Santa Margarida i els Monjos al peatge de Martorell.
 
 
Afectacions de dissabte
 
Ahir al matí es van registrar fins a 6 km d’aturades intermitents a la N-145 fins la frontera andorrana. A la resta de la xarxa viària catalana en general va predominar la fluïdesa i no es van produir retencions de rellevància, més enllà de les provocades per alguns accidents i avaries:
 
-       C-58: un accident a Badia del Vallès va tallar 2 carrils en sentit Terrassa i es van registrar retencions en els dos sentits de la marxa.
-       C-31: un accident a Badalona va tallar dos carrils en sentit Barcelona i va provocar 2 km de cua.
-       N-260: es va circular a través de pas alternatiu per un accident a l’altura de la Seu d’Urgell.
-       C-32: va estar tallada a Sant Boi de Llobregat en direcció Barcelona tot i que es feien desviaments pel lateral.
-       AP-7: 1 carril tallat a Sant Cugat del Vallès per un vehicle avariat
 
Tarda de divendres
 
El divendres a la tarda hi va haver problemes de mobilitat a diferents punts del territori. Les retencions més rellevants es van localitzar en els següents trams:
  
-          AP-7: un accident arribant a Sant Celoni va provocar fins a 9 km de retencions en sentit nord.
-          AP-7: 4 km de retencions entre Santa Perpètua i Barberà i 5 km entre Sant Cugat i el Papiol, en sentit sud.
-          A-2: un accident a Cornellà va provocar 3 km d’aturades en sentit Martorell, afectant a la Ronda Litoral amb 4 km més en sentit Llobregat.
-          B-20: accident a la Vall d’Hebron en sentit Besòs, cua de 10 km des de Cornellà.
-          B-224: un accident a Sant Esteve Sesrovires va obligar a què es donés pas alternatiu i va provocar 2km de retencions en els dos sentits.
-          N-340: 2 km de cues al Vendrell en sentit sud.