• Imprimeix

Protecció Civil manté l'Alerta INUNCAT per les precipitacions que aquesta tarda estan afectant el litoral de Tarragona

Torna
Dimecres, 10 d'octubre de 2018
 • Durant el dia d’avui l’estació de mesurament del Complex Educatiu de Tarragona ha enregistrat 98,4 l/m2 on aquesta tarda s’estan donant força incidències
 • En tot l’episodi a Tarragona es porten acumulats 185 l/m2
 • Dues dones han estat traslladades a l’Hospìtal Joan XXIII per quasi/ofegament després de patir un accident de moto en una zona inundada
 • Les precipitacions es desplacen ara cap al Baix Penedès i el Garraf
 • Protecció Civil manté la recomanació d’extremar la prudència a l’entorn de rius i rieres, així com evitar passar per zones inundades
 • Eviteu circular per carrers i carreteres que estiguin inundats
 • El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 17 hores 977 trucades per 668 incidències relacionades amb les pluges
 
Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per l’episodi de precipitacions que aquesta tarda està afectant el litoral de Tarragona. En les darreres hores les precipitacions estan afectant la ciutat de Tarragona, on durant el dia d’avui s’han enregistrat 98,4 m/l2 en l’estació de mesurament del Complex Educatiu. En el que portem d’episodi de pluges a Tarragona s’han acumulat 185 l/m2. Les precipitacions, ara, s’estan desplaçant cap al Baix Penedès i el Garraf.
 
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 17 hores un total de 977 trucades relatives a 668 incidències a causa de les intenses pluges des d’ahir fins a les 17 hores d’aquest migdia. La majoria de trucades s’han fet per inundacions de baixos, incidències al clavegueram i amb vehicles. D’aquestes trucades, 451 s’han rebut des del Tarragonès i 343 concretament des de la ciutat de Tarragona.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que aquesta tarda dues dones han estat traslladades a l’Hospital Sant Joan XXIII després de patir un accident en moto a l’Avinguda dels Països Catalans / Zona Educacional. L’accident ha tingut lloc en una zona inundada i a conseqüència de la caiguda una noia de 21 anys ha resultat ferida greu i traslladada a l’hospital per quasi/ofegament. L’altra dona, de 45 anys ha resultat ferida lleu i també ha estat traslladada a l’Hospital Joan XXII.
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut 32 avisos relacionats amb la pluja que ha caigut a primera hora de la tarda entre les 16h i les 17.30h. D’aquests, 27 corresponen a la Regió d’Emergències de Tarragona, 3 a la Metropolitana Nord, 1 a la de Metropolitana Sud i 1 a Girona. Els més important ha estat el salvament de dues dones que havien quedat atrapades sota un cotxe després d’un accident de moto a l’avinguda dels Països Catalans de Tarragona. Els Bombers, que estaven revisant una inundació a una escola propera, han estat alertats per alguns testimonis de l’accident. En arribar al lloc, han pogut rescatar les dues víctimes, dur-les a un lloc segur i fer una primera assistència sanitària fins a l’arribada dels efectius del SEM. Per una altra banda, els Bombers de la Generalitat també han treballat en l’extinció d’un incendi que ha afectat un transformador elèctric al Polígon Industrial Francolí (Tarragona) a causa d’un llamp. No hi ha hagut cap persona ferida, en aquest servei. Amb aquests serveis, i des de que va començar aquest episodi de pluja ahir al vespre, els Bombers ja han atès 374 avisos, la majoria d’ells, al Camp de Tarragona (264 des d’ahir a les 20.00h)
 
Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Molta precaució. Eviteu circular per carrers inundats i no baixeu a soterranis ni baixos mentre durin les precipitacions.
 
Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant fortes pluges a interior.gencat.cat/inundacions i davant tempestes a interior.gencat.cat/tempestes.
 
En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:
 
 • Augmentar la distància de seguretat.
 • Reduir la velocitat.
 • En cas de patir aiguaplaning: no s'ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
 • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
 • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
 • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
 • No travesseu zones inundades.
 
Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat