• Imprimeix

Protecció Civil de la Generalitat passa el pla INUNCAT d'Alerta a Prealerta per la finalització del front de pluges

Torna
Dimecres, 10 d'octubre de 2018
  • Queden focus residuals a la Val d'Aran, Pirineu central i altres sobre el mar que poden afectar la costa de Girona aquesta nit
Protecció Civil de la Generalitat ha posat fi a l'Alerta del Pla per risc d'inundacions INUNCAT, que estava activat des d'ahir, un cop ha passat el gruix del doble front de tempestes que ha afectat Catalunya des d'ahir pel matí. Queden encara, focus residuals sobre la Val d'Aran, Pirineu central i d'altres sobre el mar que poden afectar les properes hores la costa de Girona aquesta nit.
El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès fins les 20.30 hores un total de 997 trucades de ciutadans pels 684 incidents causats per les pluges.
D'aquestes trucades, 349 han tingut origen a la ciutat de Tarragona, molt castigada des d'anit per les pluges. Des de Reus se n'han fet 68, des de Salou 50 i des de Cambrils 32.
 
A la ciutat de Tarragona ahir es van recollir 90 l/m2 i avui 98 l/m2, és a dir, 188 l/m2 en menys de 48 hores, xifres excepcionals i que sobrepassen el llindar de perill.
 
Cal tenir precaució encara per les pluges que puguin caure i per la quantitat acumulada en molts punts.