• Imprimeix

Els Bombers de la Generalitat rescaten un excursionista, en estat crític, a Sadernes (Garrotxa)

Torna
Dimecres, 17 d'octubre de 2018
 
A les 15.57 hores d’aquesta tarda, els Bombers de la Generalitat han estat alertats de l’accident d’un excursionista per la zona de Sadernes, a Sales de Llierca.
 
Una dona ha informat que el seu acompanyant s’havia precipitat des de la part alta d’una muntanya. Els Bombers han activat els GRAE (Grup d’Actuacions  Especials) amb l’helicòpter i per terra, i dues dotacions més de suport.
 
Una vegada localitzada l’alertant al cim del Bassegoda, l’helicòpter ha deixat a dalt de tot els efectius dels GRAE ja que a la zona hi havia molta boira. Han tirat corda per la vessant nord del cim on, segons indicacions de l’acompanyant, s’hauria precipitat l’excursionista, per tal de rastrejar tota la paret. Se l’ha localitzat inconscient i se l’ha traslladat fins al parc de Bombers d’Olot on s’ha fet el trànsfert amb  una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) que l’ha traslladat en estat molt crític a l’Hospital Trueta de Girona. L’acompanyant se l’ha evacuat fins a l’Hostal de Sadernes on una altra ambulància del SEM l’ha traslladat a l’Hospital Comarcal d’Olot per fer-li una revisió.
 
Fins al lloc també s’ha desplaçat la Unitat de Muntanya i una patrulla de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra.