• Imprimeix

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 26 al 28 d'octubre

Torna
Diumenge, 28 d'octubre de 2018
 
Des de les 15.00 h de divendres fins a les 20.00 h d'avui, hi ha hagut quatre víctimes mortals per accident de trànsit en zona interurbana
 
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 26 d’octubre fins a les 20.00 h d’avui diumenge 28, quatre persones han mort en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
El primer accident mortal es va produir al matí de dissabte a la C-58 a Ripollet, una sortida de via en què va morir la conductora del turisme. El segon accident va passar també al matí de dissabte a la C-31 a Ventalló, a l’Alt Empordà. Dos turismes van xocar i va morir la conductora d’un d’ells. La tercera incidència, la tarda del dissabte, va ser a la C-55 a Castellbell i el Vilar, un xoc frontal entre dos turismes que va suposar la mort d’un dels conductors. I la darrera incidència es va produir també dissabte a la tarda, una sortida de via a la C-25 a Manresa que va comportar la mort de la conductora.
 
Pel que fa a la mobilitat de retorn  de la tarda d’avui cap a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en general la tarda ha estat tranquil·la. Els principals problemes de trànsit s’han localitzat en aquests trams:
 
- A-2: un accident al Bruc deixa l’A-2 amb un carril obert en cada direcció durant tota la jornada, i provoca retencions de 7km en sentit Barcelona, i que es reguli el trànsit al Túnel del Bruc.
- C-17: l’incendi d’un vehicle provoca el tall de la via a Aiguafreda i cues d’un parell de km.
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge, s’han habilitat mesures especials de regulació i ordenació del trànsit a l’AP-7 a Sant Celoni fins al peatge de La Roca del Vallès, a la C-16 a Cercs i Berga, a la C-17 a Ripoll i a la C-55 a Castellgalí.
 

Afectacions de la resta del cap de setmana
 
 
El divendres a la tarda hi va haver problemes de mobilitat a diferents punts del territori. El més destacat va ser un accident a l’AP-7 a Vilafranca. Les retencions més rellevants es van localitzar en els següents trams:
  
- AP-7: accident a Vilafranca que arriba a provocar 10km de retencions.
- C-55: a Castellgalí unes obres provoquen aturades de 4-5km en els dos sentits de la marxa.
- C-58: un accident a l’inici de la B-10 provoca 6km de retencions a la C-58 des de Ripollet.
- N-420: molt plena la via entre Gandesa i Móra d’Ebre per la gent que va a veure el Ral·li RACC.
- AP-7: 8km de retencions entre Sant Cugat i Barberà.
 
 
I ahir dissabte, a banda dels 4 accidents mortals, la jornada va estar marcada per un accident múltiple a primera hora del matí a l’A-2 al Bruc, que va mantenir tallada la via força hores en sentit Barcelona. Les principals vies afectades van ser:
 
- A-2: un accident al Bruc talla la via i provoca cues de més de 4km en sentit Barcelona.
- N-145: a les Valls de Valira, 2km de retencions anant cap a Andorra.
- AP-7: 2km de retencions a Barberà en sentit sud, que també afecten el seu lateral, la B-30.
- C-60: cua de 2km a Argentona per enllaçar amb la C-32.