• Imprimeix

Localitzades les dues persones perdudes a Meranges (Cerdanya)

Torna
Dilluns, 29 d'octubre de 2018
·         Els ha trobat un helicòpter la Gendarmerie a la banda francesa de la Cerdanya
·         S’han evacuat a l’Hospital de Cerdanya, on estant sent tractats d’hipotèrmia
 
A quarts de deu d’aquest matí han estat trobats en vida els dos senderistes perduts des de dissabte a la tarda al cim del Puigpedrós. Els ha localitzat un helicòpter de la Gendarmerie a la zona de Malforat, a la banda francesa de la Cerdanya, i els ha evacuat a l’Hospital de Cerdanya, on estant sent tractats d’hipotèrmia i s’està valorant el grau de les lesions.
 
Es tracta d’un home de 57 anys i una dona de 43, veïns de Sabadell, que dissabte a les 16.33h van donar l’avís que s’havien perdut quan baixaven de fer el cim del Puigpedrós i es dirigien cap al refugi de Malniu.  
 
El dispositiu de recerca s’havia suspès la passada nit i s’ha reprès a primera hora amb un helicòpter de Bombers de la Generalitat i 4 dotacions terrestres amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de Muntanya. També estava previst que al llarg del matí s’incorporessin dues unitats del Grup Caní de Recerca, el punt de trànsit, més efectius terrestres i un helicòpter amb càmera tèrmica.
 
Durant els dies de recerca s’ha treballat de forma coordinada amb tots els cossos operatius. La Gendarmerie, que aquest matí sobrevolava la zona francesa amb helicòpter; els Mossos d’Esquadra, que hi ha desplaçat 2 patrulles de seguretat ciutadana, 3 unitats de muntanya i un helicòpter; i els cos d’Agents Rurals, que avui han activat 8 agents (del Grup de Suport de Muntanya, de la unitat de Drons i de la Cerdanya).
 
Cerdanyola del Vallès, 29 d’octubre de 2018
11.00 hores