• Imprimeix

El director general dels Bombers de la Generalitat, Manel Pardo, inaugurarà demà a Solsona les Jornades Tècniques "Vulnerabilitat als megaincendis forestals"

Torna
Dimecres, 07 de novembre de 2018
·         L’acte també comptarà amb la presència de la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, i del director del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Antoni Trasobares
 
El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, inaugurarà demà a les 09.00h les jornades tècniques “Vulnerabilitat als megaincendis forestals. Situació actual i reptes de futur en l’àmbit europeu”, que es faran dijous i dissabte dia 10 de novembre a Solsona. En l’acte d’inauguració també hi intervindran la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, i el director del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Antoni Trasobares.
 
Les jornades les han organitzades conjuntament els Bombers de la Generalitat i el CTFC i tenen per objectiu debatre sobre els incendis de sisena generació, molt més virulents, de comportament més imprevisible i, tal com s’ha vist en els darrers episodis de Portugal i Grècia, amb una afectació de víctimes i hectàrees cremades molt més gran del que havíem conegut fins ara.
 
Les sessions es dividiran en dues parts; la de demà, que tindrà lloc a la Sala d’Actes del CTFC, reunirà experts internacionals en la matèria, com ara Sara McAllister, del Missoula Fire Science Lab (EUA), o Marco Pires, cap dels Bombeiros Voluntários de Setúbal (Portugal), entre d’altres. La sessió de dissabte, també a les 09.00h i amb presència del conseller d’Interior Miquel Buch, tindrà lloc a la Sala Politècnica de Solsona i estarà oberta a persones no expertes per debatre sobre les lliçons apreses arran del gran incendi forestal que va patir el Solsonès el 1998, i la importància de la protecció de les interfícies urbanes, entre d’altres aspectes.
 
Cerdanyola del Vallès, 7 de novembre de 2018
17.42 hores