• Imprimeix

Els Bombers de la Generalitat i l'Obra Social Sant Joan de Déu presenten la vuitena edició del calendari solidari 'Bombers amb causa

Torna
Divendres, 16 de novembre de 2018
·         Les fotografies del calendari 2019 han recollit la complicitat dels infants amb els bombers d’una forma amena i divertida
 
·         Com en edicions anteriors, els fons es destinaran a finançar la recerca en malalties infantils i programes socials per a la infància en risc
 
·         El projecte Bombers amb Causa s’ha consolidat i ha incorporat la Cursa de Muntanya de Cercs i la Vertical Montserrat, que també sumen en la recaptació de fons

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu han presentat aquesta tarda a Girona la vuitena edició del calendari solidari ‘Bombers amb causa, que compta amb la col·laboració dels Bombers d’Andorra, que es varen afegir al projecte al 2015, i dels Bombers de l’Ajuntament de Barcelona, que formen part de la gran família d’aquest projecte des de 2016. Tots dos cossos han participat activament tant en la realització del calendari de 2019 com en la venda i la distribució.
 
Com en les edicions anteriors, els fons aconseguits amb aquesta iniciativa es destinaran  a la infància en risc: per una banda, a la recerca biomèdica en malalties infantils i, per una altra, als projectes socials per a infants en situació vulnerable. 
 
La presentació s’ha fet a la seu del Govern de la Generalitat a Girona, i ha comptat amb la presència dels representants de Bombers de la Generalitat i de Bombers de Barcelona membres de l’equip impulsor del projecte, així com d’Albert Ballesta, director d’Interior a Girona; Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu i d’alguns dels fotògrafs  col·laboradors i dels nens i nenes que protagonitzen les fotos del calendari. Així mateix, també ha assistit la regidora de Salut i Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau.
 
A més, la presentació ha estat amenitzada per un equip dels Bombers Pallassos, que han fet que els més petits fossin els veritables protagonistes de la presentació.
 
El fil argumental del calendari de 2019 és ‘La complicitat dels infants amb els bombers’. Cada sessió ha intentat mostrar, de manera divertida, la relació del personal de bombers i els infants. A més, l'il·lustrador Javi Royo ha tornat a col·laborar cedint el disseny i els adhesius per decorar i personalitzar el calendari, incloent-hi una col·lecció de stickers.
Un cop més, el calendari ha aplegat personal de bombers amb nens i nenes, en aquest cas atesos en diferents centres de Sant Joan de Déu: l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida. En les diferents sessions realitzades, tots plegats van compartir una estona divertida que diversos professionals de la fotografia s'han encarregat d'immortalitzar, de manera voluntària, per confeccionar el calendari.
 
Les sessions, que es van fer entre juny i agost, van tenir lloc en diferents localitats, com ara Andorra, Amposta, Barcelona, Girona, Gironella, Lleida, Matadepera, Maçanet, Mollet del Vallès, Puigcerdà, Reus i Vilanova i la Geltrú. Entre les localitzacions escollides per a les fotografies d’aquesta edició, hi ha llocs tan emblemàtics com l’estany de Puigcerdà, el casc antic de Gironella o el camió històric dels bombers de Barcelona, un BT-7, vehicle fabricat als Estats Units durant la Segona Guerra Mundial i que va arribar a Barcelona l’any 1948. També s’han fet sessions en diferents instal·lacions de bombers, com el  Parc Central d’Andorra, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) de Mollet del Vallès, el Parc de Llevant de Barcelona o el de Reus, entre d’altres, a més de a la sala d’estimulació sensorial de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida.
 
En total, s’han editat 10.000 exemplars, que seran venuts al preu de 10€. L’èxit de les edicions anteriors ha permès ampliar la tirada del calendari, que serà la més alta de totes. L’any passat, ‘Bombers amb Causa’ va recaptar 59.844€.
 
La qualitat de les imatges del calendari és un tret característic del projecte “Bombers amb Causa”, any rere any, i una aposta de l’equip impulsor. Així, el projecte compta amb la important aportació de fotògrafs i fotògrafes, amb un perfil fotoperiodístic, que s’impliquen de forma molt decidida en el calendari. Enguany, hi col·laboren professionals com en Joan Revillas, Pablo Tosco, Anna Surinyach, Juan Carlos Tomasi, Pau Coll, Núria López Torres, Aleksandra Dynas, Rosana Vidal, Jordi Pou, Lluís Calsina, José Carlos Leon i Eddy Kelele.
 
 
Vuit anys ajudant la infància
El projecte del calendari solidari 'Bombers amb causa' va néixer arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris: Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que van decidir el 2011 que volien contribuir activament a millorar la qualitat de vida dels nens i les nenes que pateixen alguna malaltia.
 
A aquest primer equip impulsor s’hi van anar sumant més persones, com en Rafa Arnabat, bomber molt implicat amb el projecte Bombers amb Causa que va morir el passat mes de febrer. El calendari 2019 recorda i homenatge la seva figura amb una fotografia d’en Rafa amb infants del calendari de l’any 2015.
 
 
Curses esportives Bombers amb Causa
Amb la seva vuitena edició, el calendari “Bombers amb Causa” s’ha consolidat, però cal destacar que han sorgit altres iniciatives que sumen esforços, implicacions i fons per continuar investigant.
 
En aquesta línia, la Cursa de Muntanya “Bombers amb Causa”, que es realitzarà a Cercs (Berguedà), celebrarà l’any vinent la seva tercera edició. Igualment, els Bombers de la Generalitat han posat en marxa la Cursa Vertical de Montserrat, que amb la seva primera edició va resultar tot un èxit de participació.


On es pot adquirir?

El Calendari Solidari ‘Bombers amb causa 2019’ es pot adquirir a la botiga online del web solidaritat.santjoandedeu.org.
 
Des d’aquesta setmana, també es pot adquirir a:
 
·         Les botigues Abacus
·         Les botigues Natura 
·         Els supermercats Bon Preu
·         La Botigueta de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona (Esplugues de Llobregat)
·         L'oficina de l'Obra Social Sant Joan de Déu (Puiggarí, 5-7 - 08014 Barcelona)
·         Els Parcs dels Bombers de la Generalitat, de Barcelona i Andorra.
 
 
Blog Bombers amb causa

El blog Bombers amb causa (www.bombersambcausa.org) recull tota la informació sobre aquesta iniciativa: els projectes de recerca en malalties infantils finançats fins ara gràcies a la beca Bombers amb causa; un petit perfil professional dels fotògrafs que hi participen; tots els punts de venda del calendari d’aquest any; i, l’agenda d’activitats i fires on serà present per donar visibilitat al projecte i vendre calendaris. A més, s’hi recull totes les novetats del calendari del 2019, amb fotos de les sessions fotogràfiques amb els nens i nenes i els bombers, i les novetats de les dues curses.
 
 
 
Girona, 16 de novembre de 2018