• Imprimeix

Incendi d'habitatge a Badalona (Barcelonès)

Torna
Dissabte, 05 de gener de 2019
•    Tres persones han perdut la vida en l’incendi i 29 més han requerit assistència mèdica: un nadó evacuat en estat crític, dos ferits en estat greu i la resta ferits de diversa consideració
 
A primera hora s’ha produït un incendi en un edifici de 10 plantes situat al número 244 de l’avinguda del Marquès de Mont-roig de Badalona.
 
L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 09.09 hores, hauria començat en un dels pisos de la primera planta (nivell de carrer), per causes que es desconeixen i que encara s’estan investigant per part del Cos dels Mossos d’Esquadra, i s’hauria propagat ràpidament per l’escala als pisos superiors de l’edifici de 10 plantes (amb dos pisos per planta). En total, han resultat afectades 8 plantes per l’incendi (4 dels pisos totalment). No obstant això, segons les valoracions realitzades per part del tècnic municipal i els bombers, es descarta afectació estructural a l’edifici.
 
A causa de l’incendi, tres persones han perdut la vida. Una d’elles, una dona de 92 anys, es trobava a la 9a planta, i les altres dues víctimes, encara per identificar, es trobaven a la 8a planta. En aquests moments, ja s’han dut a terme les diligències judicials pertinents.  
 
A més, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha donat assistència mèdica a 29 persones a causa de l’incendi, de les quals 16 han requerit trasllat a centres hospitalaris. Dues persones han resultat ferides greus en precipitar-se de l’edifici i han estat traslladades als hospitals de la Vall d’Hebron i Sant Pau de Barcelona; un nadó també ha resultat ferit en estat crític i ha estat evacuat a l’Hospital Vall d’Hebron. A més, 13 persones han resultat ferides de diversa gravetat: 5 han estat traslladades a l’Hospital Vall d’Hebron, 4 a l’Hospital del Mar i 4 més a l’Hospital Germans Trias de Badalona. D’altra banda, in situ han fet 13 assistències més sense trasllat hospitalari.
 
S’ha habilitat el Centre Cívic per acollir, durant l’extinció, els veïns desallotjats. Els dels edificis que corresponen als números 242 i 246 se’ls ha comunicat que ja poden retornar als seus immobles, mentre que les persones de l’edifici afectat encara no. I, amb el suport de Bombers, se’ls acompanyarà a agafar aquelles pertinences indispensables.
 
En l’extinció han treballat 9 dotacions dels Bombers de la Generalitat i 7 dels Bombers de Barcelona. Amb l’ajuda de les autoescales d’ambdós cossos, a través de les façanes, davantera i posterior de l’edifici, s’han fet evacuacions d’alguns veïns. L’incendi l’han pogut donar per controlat a les 11.13 hores i, un cop revisats ventilats tots els pisos l’han donat per extingit a les 13.44 hores. Tots els efectius s’aniran retirant de forma gradual, mantenint una dotació al lloc.
 
En l’emergència també han treballat 14 unitats del SEM, unitats de suport psicològic, 14 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Urbana, la tècnica dels Serveis Territorials de Barcelona de Protecció Civil, i professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona.
 
Per aquest incendi, Protecció Civil ha posat en prealerta el pla PROCICAT (Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya).
 
Els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, així com el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Julià Fernàndez, s’han desplaçat també al lloc dels fets per fer seguiment de l’emergència i donar suport als equips d’emergències.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 5 de gener de 2019
14.30 hores