• Imprimeix

Incendi d'habitatge a la Llagosta (Vallès Oriental)

Torna
Dissabte, 05 de gener de 2019
  • En l’incendi una persona ha mort i dues més han requerit assistència mèdica del SEM, un dels quals, Policia Local, ha estat evacuat a l’hospital de Mollet del Vallès
 
Aquest migdia, els Bombers de la Generalitat han treballat en l’extinció d’un altre incendi d’habitatge en un edifici de gran alçada en el qual ha perdut la vida una persona. En aquest cas, al número 5 de la plaça Catalunya de la Llagosta (Vallès Oriental).
 
L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 14.34 hores, ha cremat totalment un dels pisos de la cinquena planta de l’edifici (10 nivells amb 4 pisos per replà). La resta d’immobles del mateix replà només han patit danys a les portes d’accés, però el foc no ha entrat al seu interior, ja que estaven tancades. També hi ha hagut danys a l’escala i als tancaments de finestres d’alguns pisos del bloc del costat, el número 4, amb accés al pati de llums.
 
Quan han accedit a l’interior de l’edifici, els Bombers han localitzat sense vida una dona de 67 anys a l’escala, entre la sisena i la setena planta. En aquests moments, ja s’han realitzat els tràmits judicials pertinents per part del Cos de Mossos d’Esquadra.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han fet dues assistències mèdiques al lloc de l’incendi. Una d’elles ha estat donada d’alta in situ. L’altra assistència ha estat a un policia local intoxicat per fum que l’han evacuat a l’hospital de Mollet del Vallès.
 
Preventivament, els veïns dels pisos de l’edifici afectat han estat confinats durant l’incendi i, un cop els Bombers han assegurat que no hi havia fum han pogut sortir. L’edifici del costat, el número 4, ha estat majoritàriament desallotjat, excepte alguns veïns que també s’han confinat.
 
Les instal·lacions bàsiques d’aigua i llum de l’edifici han quedat afectades a causa de l’incendi. Pel que fa a l’estructura, a l’espera d’una revisió per part de serveis tècnics municipals, els Bombers han detectat esquerdes en dues bigues i han recomanat als veïns dels pisos de la 5a a la 9a planta que, preventivament, no passin la nit a l’edifici. Les persones desallotjades de l’edifici número 4 ja han pogut retornar.  
 
Els Bombers de la Generalitat han activat 9 dotacions per aquest incendi, que han pogut donar per controlat a les 15.14 hores. A hores d’ara, estan acabant de revisar els danys i fer tasques de suport als veïns afectats. Al lloc, també han treballat efectius de la Policia Local, 5 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 2 unitats del SEM i voluntaris de Protecció Civil.
 
En aquest incendi, els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, s’hi han desplaçat també per fer seguiment i donar suport als equips d’emergències.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 5 de gener de 2019
18.00 hores