• Imprimeix

Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta per fort vent a l'Empordà i el Pirineu

Torna
Dimecres, 09 de gener de 2019
 
-       El fort vent es pot mantenir amb intensitat tota la nit i també demà dijous, amb ràfegues de més de 90 km/h
 
-       Durant la tarda i vespre ja s’han registrat algunes incidències pel fort vent, com diversos talls de subministrament elèctric o algunes caigudes d’arbres a l’Empordà
 
-       També hi ha vigent una prealerta del pla PROCICAT per fort onatge a l’Empordà
 
 
Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta nit l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que s’estan produint en alguns punts del país, i que han de seguir afectant les properes hores sobretot la façana marítima de l’Empordà, i també punts del Pirineu, Prepirineu i amb menor afectació la Catalunya Central.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la tramuntana s’ha incrementat notablement les darreres hores, i es pot mantenir amb força. Algunes de les ràfegues més destacades fins ara han estat els 118 km/h al pantà de Darnius; 107 km/h a Navata i els 89 km/h de Roses.
 
De moment no es registren incidències destacades ni tampoc afectacions de trànsit a causa del fort vent, però des de Protecció Civil es demana extremar la precaució sobretot a les zones de costa, i també en la mobilitat.
 
Durant la tarda i vespre sí que hi ha hagut nombroses afectacions de talls de subministrament elèctric a la comarca de l’Alt Empordà a causa del vent, i que han afectat 8.713 abonats a Roses, 679 a Vilajuïga i 135 a Pedret i Marzà. Hores d’ara ja no queden afectacions.
 
El telèfon d’Emergències 112 ha rebut fins ara una seixantena de trucades a causa del fort vent, i els Bombers de la Generalitat han hagut de fer algunes actuacions per arbres i cobertes caigudes.
 
A banda del vent, també es manté en prealerta el pla PROCICAT per fort onatge a l’Alt i Baix Empordà, per la qual cosa s’ha de tenir especial prudència a la façana marítima per la combinació dels dos fenòmens.
 
En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Cal evitar situar-se a prop dels arbres ja que poden desprendre’s branques i causar danys.
  
Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades
 
Es recomana estar atents a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.