• Imprimeix

Activació de l'Alerta del Pla PROCICAT de Protecció Civil de la Generalitat per accident greu d'autocar a l'AP-7 a Freginals

Torna
Diumenge, 20 de març de 2016
Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per un accident greu amb víctimes mortals d’un autocar a l’autopista AP-7 (pk 333), a l’alçada del municipi de Freginals.
 
A l’autocar, de l’empresa Autocares Alejandro, de Mollet del Vallès, hi viatjaven una cinquantena persones. Entre elles, hi hauria un número indeterminat de víctimes mortals i de ferits de diversa consideració. En aquests moments els operatius dels  serveis d’emergències es troben treballant al lloc de l’accident.
 
Els Bombers de la Generalitat hi treballen amb 17 dotacions fent tasques de salvament de les víctimes de l’interior dels vehicles implicats. L’empresa transportista farà arribar un altre vehicle per fer-se càrrec de les persones il·leses i dur-les a un hotel de Tortosa. Els Bombers, mentrestant, esperaran a què unes grues de gran tonatge retirin els vehicles per acabar de rescatar les persones que hi han quedat atrapades.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha desplaçat 7 ambulàncies medicalitzades i 5 ambulàncies bàsiques. També s’hi han desplaçat serveis preventius i caps territorials de la zona.
 
Protecció Civil de la Generalitat conjuntament amb les administracions locals està habilitant espais d’atenció per als il·lesos i ha activat els recursos d’atenció psicosocials als afectats.
 
En aquests moments, la circulació a l’AP-7 està completament tallada en sentit sud, es fan desviaments per la N-340 al pk 319 a l’Aldea, i hi ha un carril obert en sentit nord. Abertis ha activat el seu pla d’emergència (PAU) en fase d’emergència 2.