• Imprimeix

Protecció Civil desactiva el pla NEUCAT un cop ha passat el front de nevades i s'han aixecat les restriccions i principals afectacions viàries

Torna
Dimarts, 20 de març de 2018
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla d’emergències per nevades NEUCAT un cop passat el gruix de les nevades i aixecades les restriccions viàries.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya SMC ha informat dels següents gruixos màxims de neu nova fins a les 9 hores d’avui:
- Santa Coloma de Queralt (680 m) a Conca de Barberà: 20 cm
- Viu de Llevata (1.240 m) a l’Alta Ribagorça: 17 cm
- Sant Joan de l’Erm (1.720 m) a l’Alt Urgell: 15 cm
- Abadia de Montserrat (740 m) al Bages: 13 cm
- Observatori Fabra (410 m) al Barcelonès: 12 cm
- El Port del Comte (1.813 m) al Solsonès: 10 cm
- Calaf (717 m) a l’Anoia: 10 cm
- Mura (450 m) al Bages: 8 cm
- En el prelitoral central i sud s’han registrat fins a 5 cm a cota 300 m de forma general.
 
En aquest episodi de nevades, el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 10:00 hores 473 trucades que han generat 414 expedients, sobretot a les comarques del Barcelonès i el Vallès occidental. Dels incidents, la major part han estat per afectacions viàries.
 
D’aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat han treballat en una quarantena de serveis. La majoria d’incidències, cap d’elles greu, han estat relacionades amb la mobilitat, ja sigui per retirar arbres o branques caigudes per facilitar la circulació com per ajudar puntualment a algun vehicle aturat per la neu.
 
Transport escolar
 
Segons han informat els consells comarcals i el Departament d’Ensenyament, a causa de la neu avui s’han produït les següents anul·lacions en el transport escolar que han afectat 26 rutes i 355 alumnes:
 
-Al Moianès s’ha anul·lat el transport escolar. Afecta 5 rutes i 69 alumnes.

-A la Segarra, s’han anul·lat les rutes dels instituts de Cervera i de Guissona. Afecta a 212 alumnes.
 
-Al Pallars Jussà hi ha hagut 19 alumnes afectats per l’anul·lació del transport escolar.
 
-A l’Alt Urgell hi ha hagut 22 alumnes afectats per l’anul·lació del transport escolar.
 
-Al Berguedà, alguns serveis s’han realitzat més tard quan l’estat de la carretera ho ha permès i s'han modificat els punts de recollida de Gósol, Saldes i Vallcebre.
 
-Al Bages s’han prestat 72 dels 77 serveis habituals de les línies de transport escolar, havent transportat un total de 1.970 alumnes dels 2.003 que ho fan habitualment.
Les línies de transport afectades al Bages corresponen a diverses línies de taxi que es dirigien a centres escolars dels municipis de Fonollosa, Navarcles i Sant Mateu de Bages. Afectació a 5 rutes i 33 alumnes.

-Al Vallès Occidental, el Servei de Transport Escolar a l'Escola La Floresta de Sant Cugat que dona servei a 37 alumnes residents a Les Planes s’ha prestat més tard del seu horari habitual. El servei de transport escolar de Rellinars a l’IES de Vacarisses no ha estat utilitzat per cap alumne/a a causa la nevada. El servei de tornada (14.40h) es prestarà amb normalitat per donar servei a l’alumnat que pugui acudir al llar del matí a l'IES.
 
-Al Barcelonès, el Consorci d’Educació de Barcelona ha suspès el transport escolar d’educació especial que té recorregut per les vies urbanes situades per sobre de la Ronda de Dalt.
 
TMB ha informat a primera hora del matí de les següents afectacions al servei d’autobús urbà a Barcelona per neu i gel.

-Sense servei
Línies 111, 118 i 128.

La xarxa de metro funciona amb normalitat.

Es poden consultar aquestes afectacions a l’enllaç: ow.ly/4OVs30j2Opd
 
El Servei Català de Trànsit informa que a hores d’ara (10.40h) hi ha 4 carreteres tallades. Són:
 
BV-2425 Castellví de Rosanes
BV-4024 Bagà-Coll de Pal
GIV-4016 Toses-Planes
GIV-5201 Viladrau
 
A més cal circular amb cadenes a la C-142b, a l'accés al Pla de Beret, a la C-28 al Port de la Bonaigua, i  a la BV-5114 a Fogars de Montclús.
 
A les carreteres l’N-260, entre Sort i Ribera d’Urgellet, i C-37 al Pont d’Armentera, s’ha restringit el pas als vehicles de 3a categoria. A més, és obligatori circular amb cadenes.
 
En canvi, ja s’ha aixecat la restricció als vehicles de més de 7,5 tones a la C-25 i també en trams de la C-37, la C-17, la C-16, l’A-2, la C-58, la C-14 i l’N-340.
 
A la C-16, a Sant Cugat del Vallès, cal circular amb precaució perquè hi ha neu o glaç  a la calçada.  Cal esmentar que, en aquesta via, s’ha arribat als 16,5km de retenció entre Terrassa i Sant Cugat en sentit Barcelona. Per aquesta situació d’alta congestió, s’han aixecat les barreres  als Túnels de Vallvidrera en tots dos sentits. En aquests moments, però, ja no hi ha problemes de trànsit.