• Imprimeix

Protecció Civil activa l'Alerta del Pla de risc químic PLASEQCAT per incendi i deflagració en una empresa de Sant Celoni

Torna
Dimecres, 28 de març de 2018
 
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT per l’incendi i la deflagració de vapors d’acetat d’etil a l’empresa Renolit Ibèrica (Alkor Draka) de Sant Celoni (C/ Montnegre s/n). Tot i que no hi ha perill per a la població, Protecció Civil de la Generalitat demana evitar acostar-se a la zona per precaució mentre dura el dispositiu d’emergències.
 
El Telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut l’avís de la deflagració des de la pròpia empresa a les 12.33 hores. En total s’han rebut 3 trucades.
 
Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 10 dotacions terrestres. L’incendi està totalment apagat, de manera que hores d’ara els Bombers remullen tota la zona afectada per l’explosió mentre retiren els elements que han quedat inestables i que podien acabar caient. Igualment, amb l’ús de l’aigua, dissipen possibles concentracions de dissolvent en l’atmosfera. Continua, mentrestant, l’ordre d’evacuació dels treballadors de l’empresa.
 
Segons informa el Sistema d’Emergències Mèdiques, que hi ha destinat 2 unitats de forma preventiva, no hi ha hagut cap persona ferida.
 
També s’hi ha desplaçat unitats de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local per realitzar els talls de via per evitar l’accés a la zona i garantir l’accés ràpid dels vehicles d’emergències.
 
L'empresa ha activat el seu Pla d'Autoprotecció (PAU).