• Imprimeix

Protecció Civil desactiva l'Alerta del PLASEQCAT per l'incendi de Sant Celoni

Torna
Dimecres, 28 de març de 2018
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla especial d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT l’incendi i posterior deflagració a l’empresa de productes químics Renolit Ibèrica (Alkor Draka) de Sant Celoni (C/ Montnegre s/n). L’empresa també ha desactivat el seu Pla d’Autoprotecció (PAU)
 
El Telèfon d’emergències 112 de Catalunya havia rebut l’avís de la deflagració des de la pròpia empresa a les 12.33 hores. En total s’han rebut 3 trucades.
 
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 10 dotacions terrestres. Un cop apagat l’incendi, els Bombers han remullat tota la zona afectada per l’explosió mentre retiraven els elements que havien quedat inestables i que podien acabar caient. Igualment, amb l’ús de l’aigua, s’han dissipat possibles concentracions de dissolvent en l’atmosfera.
 
Segons informa el Sistema d’Emergències Mèdiques, que hi ha destinat 2 unitats de forma preventiva, no hi ha hagut cap persona ferida.
 
També s’hi ha desplaçat unitats de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local per realitzar els talls de via per evitar l’accés a la zona i garantir l’accés ràpid dels vehicles d’emergències.