• Imprimeix

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el pla VENTCAT un cop l'episodi de vent va a la baixa

Torna
Dissabte, 31 de març de 2018
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla especial per emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT un cop l’episodi va a la baixa i manté el pla en fase de Prealerta.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que l'episodi de vent va a la baixa i només hi ha la possibilitat de superació del llindar d'avís a les comarques del Pirineu i litoral de Barcelona.
 
El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha registrat 1.151 trucades durant tot l'episodi de vent per 815 incidents, la majoria dels quals centrats al Camp de Tarragona i a Barcelona. No consta cap persona ferida en les incidències a causa del vent.
Entre les 20.00 hores i les 21.00 hores el telèfon d'emergències ha atès 26 trucades per 20 incidents, cap greu, a causa de les fortes ventades.
 
Entre les 20 hores d’ahir i les 20 hores d’avui els Bombers de la Generalitat han atès 621 avisos per vent. Per regions metropolitanes:
  • RE Girona: 4
  • RE Lleida: 17
  • RE Tarragona: 420
  • RE Metropolitana Nord: 89
  • RE Centre: 8
  • RE Metropolitana Sud: 73
  • RE Terres de l’Ebre: 10
Bombers de Barcelona ha realitzat un total de 72 serveis per incidències relacionades amb el temporal de vent, bàsicament en relació amb la caiguda de branques o arbres, tendals o antenes.
 
Hi ha hagut algunes incidències a la xarxa viària, ferroviària i en el trànsit aeri, així com en el subministrament elèctric, que actualment encara persisteixen en alguns punts del Camp de Tarragona.
 
Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, pel què fa a les ratxes màximes de vent (km/h): Portbou (118), Mont-roig del Camp (111), Constantí
(108), El Perelló (108), Montserrat (102), Font-rubí (102), Vila-rodona (101), Espluga de Francolí (98) i Hostalets de Pierola (94).
 
L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat l’alerta del Pla Bàsic d’Emergències Municipal activat aquest matí per vent. L’Ajuntament de Creixell també ha activat el Pla d'Actuació Municipal.