• Imprimeix

Protecció Civil manté l'Alerta de l'INUNCAT per precaució fins que es normalitzin els cabals dels rius

Torna
Dimecres, 11 d'abril de 2018
Nivell dels cabals

Nivell dels cabals

  • Protecció Civil ha avisat els municipis perquè evitin l'accés a les lleres i prenguin mesures preventives
  • Els cabals d’alguns rius van recuperant la normalitat tot i que hi ha punts, com el Ter al seu pas per Masies de Roda que encara porten un cabal molt alt
  • Aquests cabals elevats es registren sobre tot a rius i rieres de les comarques de l’interior de Girona, Osona i Vallès Oriental
Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per precaució fins que es normalitzin els cabals dels rius que han crescut amb el darrer episodi de pluges. En aquests moments alguns  cabals tendeixen a la normalitat però encara hi ha punts on encara són molts alts.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ACA informa que el Ter, al seu pas per Masies de Roda presenta un cabal amb nivell de Perill (vermell) però ja amb tendència a la baixa. El Ter, també, a Sant Joan de les Abadesses i a Ripoll es troba en nivell d’Alerta (groc) amb tendència a la normalitat.
 
La Muga al seu pas per Sant Llorenç de la Muga està en nivell d’Alerta (groc) però el seu cabal encara es manté creixent.
 
La Tordeda al seu pas per Fogars de la Selva presenta un cabal en nivell d’Alerta (groc) amb tendència a la baixa.
 
El Fluvià a Esponellà manté encara el nivell d’Alerta (groc) amb el seu cabal a la baixa. A Olot, el Fluvià ja presenta un cabal  dintre de la normalitat.
 
El Congost, al seu pas per la Garriga presenta un cabal dintre de la normalitat.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions en els entorns propers a les lleres d’aquests rius que han augmentat el seu cabal per l’acumulació d’aigua de les pluges. Les zones inundables d’aquests rius i rieres podrien veure’s afectades ja que encara continuen recollint les aportacions de pluja registrades a les capçaleres.
 
El CECAT de Protecció Civil ha informat els municipis afectats per aquests rius perquè prenguin les mesures preventives convenients i es demana a la ciutadania que respecti els tancaments a lleres i guals d’aquests rius, si n’hi ha.