• Imprimeix

S'incrementa el cabal del riu Ebre per les maniobres de desembassament

Torna
Dissabte, 14 d'abril de 2018
  • Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya manté en Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT
  • Els embassaments de Mequinesa, Riba-Roja i Flix han augmentat el seu cabal de desembassament per rebre els cabals elevats del riu Ebre  
 
Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya en coordinació amb la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) informa que es realitzaran noves maniobres de regulació dels embassaments de Mequinensa, Riba-roja i Flix per poder rebre els cabals elevats del riu Ebre aigües amunt, conseqüència de les pluges d’aquests dies. De moment, no s’han enregistrat incidències greus derivades del creixement del cabal del riu Ebre i s’està fent un seguiment exhaustiu.
 
La Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) indica que en base a les darreres estimacions dels cabals aportats al sistema Mequinensa - Riba-roja – Flix procedents dels principals afluents del marge esquerra (Gallego, Cinca i Segre) i de l'eix de l'Ebre, s'està anticipant el desembassament de cabals per permetre absorbir el volum de crescuda als embassaments. Per tant, i com a resposta a aquesta demanda, l'embassament de Mequinensa ha passat a desembassar 1.350 m3/s, el de Flix ha passat a desembassar 1.750 m3/s i el de Riba-Roja a 1.720 m3/s.
 
En funció de l’evolució d’aquestes aportacions es valorarà nous increments controlats del cabal de desembassament.
 
Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya recomana que durant les maniobres de desembassament, es mantingui el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera. Tanmateix, també és important que les persones adaptin les activitats a la llera del riu a la situació de risc pels cabals elevats.
 
Protecció Civil ha informat puntualment als municipis d’aquests canvis de cabal i els ha sol·licitat que facin seguiment de les possibles incidències i les reportin al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT).