• Imprimeix

Un home mor a Barcelona per un cop de calor

Torna
Divendres, 03 d'agost de 2018
  • L’home ha estat traslladat en estat crític a l’Hospital Clínic de Barcelona, on ha mort
  • Protecció Civil manté l’Alerta del Pla PROCICAT per onada de calor
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor que afecta tot el territori excepte les comarques del Pirineu.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que a conseqüència de les elevades temperatures una persona ha resultat morta avui a Barcelona per un cop de calor. Un home de mitjana edat i que anava indocumentat ha estat atès pel SEM per un cop de calor al carrer Berlín de Barcelona. L´home ha estat traslladat en estat crític a l’Hospital Clínic de Barcelona, on finalment a mort.
 
Des de l’activació del Pla PROCICAT per onada de calor, el 061 ha atès 27 incidents entre consultes telefòniques sanitàries i atencions a persones afectades per cop de calor.
 
L’Ajuntament de Barcelona manté activat des del dia 2 d'agost els protocols previstos al Pla d’Actuació per Prevenir els Efectes de l’Onada de Calor sobre la salut de les persones, en la seva fase d’alerta. Des de l'activació, els professionals del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) han atès 116 persones. 
  
L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) manté en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).
 
Protecció Civil demana a la ciutadania que, amb caràcter general:
  • Cal hidratar-se molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facin en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.